Jom Keep In Touch ..

Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan Al Mubarak 2010

assalamualaikum..pejam celik pejam celik macam tak percaya je dah nak masuk bulan ramadhan..esok plak tu! voooo..(excited tak terhingga)..
sapa yang tak suka kan. bulan puasa nie la time yang paling mujarab nak kuruskan badan yang dah meengempal.. mee? mak masak mee goreng plak malam nie..siap la aku bedal kejap agi... sebelum tu tabah kan hati aku kejap coz nak sambung menulis... haa, berbalik kepada kuruskan badan aku tu tadi.. betul kan? kowang semua macam tu kan>? hihi..tp akan makin risau bila syawal pula menjelma kan?? kan? kan? ketupat rendang tok bahulu tard lemang almond london tak dilupakan. macam mana tak naik berkilo-kilogram..haha

okeyh la geng (ade ke orang baca blog aku nie) ;(..
sebelum aku beradu untuk menyiapkan segala asgmnt aku yang tengah bertimbun itu..
aku nak ucapkan kat korang semua selamat menyambut bulan puasa.
semoga bulan ini korang penuhkan dengan amal jariah..
sesungguhnya ianya akan menjadi bekalan di akhirat kelak..
(tetiba teringat x solat isyak lagi)
adios..
wasalam kalian..;p



ada rasa ayam enggak?

buat tatapan semua,
sibuk mencari dekat utube iklan2 untuk deodarant axe yang sudah mulai hangat di Malaysia. tetiba jumpa pula versi yang lain selain versi wanita penjual roti dengan perempuan dekat pepustakaan..
yang paling x boleh tahan ayat perempuan tu terpacul dengan selambanya.. "ada rasa ayam enggak?
kiki.
enjoys
video


Wednesday, August 4, 2010

Qari dan Qariah Malaysia dalam Pertandingan Tilawah Al-Quran Peringkat Antarabangsa

assalamualaikum warga pembaca sekalian..
sihat walafiat hendaknya.(mcm tulis surat la pulok)

tadi sementara aku nak tunggu tengok cerita kegembiraan kegemaran aku, The Vampire Diaries N Desperate Housewives kat 8tv. aku pun sempat la tengok majlis tilawah Al-Quran kat rtm1..
so sebagai pembuka untuk entry bulan ogos ni (dah nak masuk bulan ramadhan dah kan?), aku nak kongsi ngan korang semua pasal pertandingan tilawah Al-Quran peringkat antarabangsa 2010 buat kali ke-52 ..


yup wakil Malaysia bagi katogeri qari adalah abang Wan Ainuddin 
Hilmi Abdullah dari wilayah persekutuan.. hehe.. sebab tu aku panggil dia abang coz 1 tempat lahir laa.. (siapa kata KL x bagus kan?!!) dan nama aku pun ada dalam nama die tau , Hilmi a.k.a Helmi..ala meaning die tetap sama kan?. "kelembutan dan kesopanan" ( i ni sangat sopan orangnya - auta)..haha. yang penting kau ada?




dan katogeri bagi qariah pula di wakili oleh Norazrah Ayob dari negeri Johor nun di selatan sana... apa-apa pun rezeki x memihak kat Malaysia untuk kali ini coz masing-masing qari dan qariah kita hanya mampu mendapat tempat kedua dan keempat.. =) happy untuk dorang coz top 5 still kita yang pegang tak macam pemain sepak takraw kita yang boleh kalah dengan korea selatan itu (tetiba marah dek kerna sukan pula)..hehe..




okeyh-okeyh, berhenti mengarut dan sambung cerita. yang best dalam acara tilawah ni. sebab kita leh tengok semua umat islam bersatu even berbeza warna kulit,budaya dan gaya pemakaian dorang sekali pun. (jahat mulut orang yang kata islam tu ganas!!!) bila dah bersatu padu macam tu rasa bangga kat Malaysia yang masih mampu menjadi tuan rumah untuk umat islam selama 52 tahun.. 

in the end, tak ada apa yang nak di katakan lagi dan tak mahu cari pasal dengan sesiapa sebab kita kan 
1 Malaysia yang berbagai bangsa,budaya dan agama bukan takat yang ada dekat semenanjung Malaysia tapi sabah dan sarawak termasuk jua.. so, tak ada sebab aku nak bangga dengan orang KL semata-mata.hehe




enough amy!! oleh itu aku tinggalkan kalian semua dengan nyanyian ku yang betajuk Jalur Gemilang... 
amy NO NO NO! haha.. maafkan aku yang sudah terlanjur ini..
saksikan bacaan qari dari Malaysia ini..Qari Wan Ainuddin HILMI bin Abdullah.



semasa pertandingan peringkat kebangsaan


sesi pembelajaran bersama ustaz  Nik Jaafar Ismail



paling best tengok!