Jom Keep In Touch ..

Sunday, February 27, 2011

Bila Dah Jadi Budak Genius...

fuhhh~~~ fuhhh~~~ fuhh~~~~(kasi tiup sikit)
berabuk kot...bersarang dah...nasib bek tikus pun tak singgah duk kat blog nie...
lama juga kan tak update blog nie haa.. kengkawan mesti windu giler kat saya kan? saya juga merindui kawan-kawan... kawan-kawan mesti teringat-ingatkan saya kan?? saya pown!!! hehe

(tarik nafas dalam-dalam kejap)
arghhh, akhirnya mid term exam dah selesai di jawab hari nie..
sekadar gambar hiasan

penat lelah sepanjang minggu rasa dah di luahkan cukup-cukup dalam exam tadi..*padahal mlm td pun baru ko start study kan amy*..hwa3..
nak muntahkan segala yang perlu....
beban kat bahu nie rasa ringan semacam je.. macam xdek bahu plak dah rasanye.. macam di awang-awangan gitu...
yelah, berat bekati-kati 2 dah xdek dan x perlu dipikul dalam masa yang terdekat nie....cume berat lemak kat perut perlu dikurangkan *ade kaitan ke dengan cerita T_T

kowg tau x, minggu nie penat die extra sikit sebab exam dibuat pada hari sabtu n ahad... kalo satu hari satu paper x pe..still redha dan pasrah.... nie tidak.. ade ke sampai 3, 4 paper dalam 1 hari... lebih tepat lagi 8 jam non stop....korg boleh? boleh kan... gerenti genius giler babing macam aku..>_<

kire aq nie genius tahap junior lagi.. ade 3 paper je aku amik.. atleast leh la tenangkan otak sikit kat luar hall exam kejap... ade kawan-kawan aku tu genius tahap dewa.. amik 4 paper.. lepas abis satu paper, kuar bilik nie.. tok minum air then masuk plak bilik tu.. kuar masuk kuar masuk macam dah naik court je...PEGI MAHKAMAH BETUL PUN X MACAM TUU!

bila dah jadi macam nie.. time aku dah tak dapat nak jawab sesetengah soalan tadi...
aku terbayang-bayangkan orang-orang yang genius dahulu kala.. para saintis yang bijaksana mencipta dan 'mereka' barang yang di guna pakai skang... yang cakap sorang-sorang.. yang berimaginasi tinggi dan duduk di dalam dunia mereka sendiri..serta di panggil gila oleh orang ramai... then mesti akan jadi terkenal untuk masa akan datang dengan hasil ciptaan yang berguna...
bayangan minda

eerrrrgggghhhhhh (sambil goyang kan kepala tok kembali ke alam nyata)
GILA KA APA???
aku bukan macam tu..  dan tak berminat nak jadi macam tu.. aku mahu kan kewarasan...
jadi untuk kembali kepada kewarasan ku sebagai seorang pelajar yang lebih genius..
aku menguap beberapa kali dan mereka-reka jawapan yang aku rasakan benar dan tepat..hwa3... pandang sekeliling dengan penuh rasa bangga di dada. untuk mengatakan bahawa paper aku sudah penuh dengan jawapan...bhuahaha(gelak puaka)

jadi kawan-kawan.. bukan kah aku lebih pintar dari mereka...=))
*tersenyum kepuasan....

yang penting sampai je kat rumah tadi.. aku terus mandi.. shampoo kan rambutku, cuci muka ku, sabunkan badanku, gosakkan gigiku..then b**ak jap..hehehe
PUASSS.. RASA FRESSHH JE DIRI INI..

jadi setelah bercinta buat seketika dengan blog kesayangan nie.. hamba mau mengundurkan diri untuk masuk beradu... di kala malam masih muda buat orang di luar sana.. tapi sudah terasa sungguh malam buat diriku di sini...

oh yerh, thanks untuk aien sebab pinjam kan kereta untuk saya pulang dengan selesa... hari nie saya x naik kereta besi yang panjang tuu...x yah tunggu lama-lama...hehehe
tankiu!!!
may god bless u...
p/s : orang letih kena tidur awal...
xoxo,

Friday, February 18, 2011

Zakwan Ahmad...

Dear friend,
selamat hari lahir yang ke-21 buat kawan dan jiran ku si zakwan ahmad yang telah lama berkawan baik dan sangat rapat denga ku itu, (clik untuk ke FBnya)

dengan peningkatan usia selari dengan peredaran masa ni diharapkan akal, fikiran dan zahir serta batin mu menjadi lebih matang, dan berfikiran waras seperti orang yang dewasa. *no omong-omong kosong lagi yerh!!
this is your lucky number for now
*g buat ic baru laa!

semoga kau diberkati oleh Allah S.W.T di dunia dan di akhirat dan hidup mu lebih aman, tenteram, selesa dan bahagia di samping orang-orang yang tersayang serta mendapat segala yang dihajati cepat mahupun lambat. Mendoakan kesejahteraan kesihatan kau serta diberikan umur yang panjang untuk membalas jasa dan budi pada keluarga, sahabat (terutamanya aku nie haaa!!!),negara dan bangsa dan menjadi seorang insan yang baik dan berjaya satu hari nanti. 

n n n moga persahabatan kite nie x kan luput untuk selama-lamanye ocayy..=) - amin

p/s : NANTI MALAM KALAU TAK IKOT CELEBRATE JGN TOUCHING YERH!!!
kite celebrate time aku dah berduit skit..=))
xoxo,

Tuesday, February 15, 2011

12 Rabiul awal

korang ingat tak bila korang ms muda-muda sambut Maulidul Rasul?

kalau aku masih bersekolah dulu kan, mesti best sebab dapat sambut Maulidul Rasul ramai-ramai, berarak dengan kawan-kawan, laungkan selawat beramai-ramai, nyanyi sumbang lagu-lagu nasyid dan dengar ceramah daripada ustaz / ustazah jemputan yang susah payah datang ke sekolah.. dulu bukan sebab semata-mata gembira dapat sambut Maulidul Rasul je, sebab tak payah nak masuk kelas tok belajar.... 
nak-nak kan bila kita ramai-ramai pakat tak siapkan kerja sekolah yang cikgu bagi.. time tu kegembiraan berganda untuk seketika..muka saling pandang-memandang kegembiraan tak terhingga!! (+_+)
ala, fikiran pun masih budak-budakkan.. kolot lagi!! itu je yang tahu..

tapi, dari dulu sampai sekarang cerita tentang Rasullulah kite tak pernah berubah, sebab itulah fakta dari Al-quran dan As-sunah yang sememangnye bukan auta@temberang.. 
tapi alhamdulillah kan, tahun ini kita masih sempat lagi bertemu dengan 12 Rabiul awal yang jatuh pada 15hb Februari 2011 untuk kali nie, satu peristiwa besar dalam sejarah@sirah nabi iaitu sempena Kelahiran Baginda sallallahu alaihi wasallam as what we call Maulidul Rasul kan?.

nak cerita panjang-panjang tentang sirah kelahiran nabi nie. rasa macam kat blog-blog senior/junior yang lain pun mesti dah cerita.. even dekat YT pun dah ade ustaz/ustazah yang baik hati bercerita..cume kena rajin search je... kalau lagi rajin search je kat google tu nak tahu lebih details tentang kisah benar nie.. haa, tak pun time sekolah agama dulu ade buku sirah dari darjah 1 hingga 6 kan?.. buka balik n kena rajin belek-belek je kan? jangan MALAS!! -_-
bloggers/readers semua dah pandai.. tak yah cite pun dah tau.. toi x? kan kan?? so x mo cite kat korang pasal nie ..>,<

cuma nak share untuk korang apa yang kite dapat dari kisah menarik nie n apa yang bagus kalau kite sambut Maulidul Rasul daripada sambut Valentine's Day yang sememangnye bodoh untuk di sambut..(yelah nmpk sgt kekasih ko ingat ko untuk hari tu je kan??? baru sibuk2 nak wish n bagi hadiah segala bagai then lagi bijak hadiahkan tubuh n puaskan nafsu on that day!) 3 idiot betul orang yang macam tu!!!! KELASS KO NYAH! haha..
kalau nak berkasih nie biar hari-hari..mcm iklan fair & lovely to "tiap hari sayang". x dek kejadah nak ikut ajaran orang yang dah tentu salah...hampeh toi... kalau sayang biar di jaga, bukan musnahkannye....

occay2, sambung balik apa yang sebenarnya nak cite..
kalau korang semua dah tahu dari awal hingga akhir tentang cerita nabi Muhammad nie..
jom kite tengok ape yang kite boleh belajar...

  • kisah perjalanan hidup Nabi Muhammad s.w.t waktu lahir, dibesarkan oleh Abu Talib iaitu bapa saudaranya even dah jadi nabi dan rasul menggambarkan kepada kita semua umat die nie betapa hidup baginda penuh dengan liku-liku dan kepayahan. Jadi anak yatim pada usia mentah yang masih perlu banyak belajar tentang kehidupan memang suatu dugaan besar bagi Rasullulah sendiri. Dari situ, kite semua boleh tengok tentang bagaimana Rasululah sendiri menghadapi segala cabaran dan rintangan nie dengan tenang.. so, ini akan  membentuk satu jiwa yang kental dan tabah. Patutnye kite jadi macam tu.. bukan failed exam je dah salah kan lecturer bagi markah sikit laa, menangis x henti-henti, nak lagi tu ade putus cinta telan ubat/kerat jari segala bagai.. USAHA TANGGA KEJAYAAN dan redha dengan kehendak-Nya.


  • .Mukjizat-mukjizat yang berlaku terhadap nabi di saat kelahiran dan sepanjang zaman kecik baginda membuktikan kepada kita umat Islam dan umat Manusia seluruhnya bahawa inilah penyelamat dunia yang Allah utuskan. Allah menghendaki Nabi Muhammad dikenali oleh semua umat manusia atas muka bumi sejak kecil lagi agar hujjah orientalis barat dan orang tu yang berniat jahat terhadap nabi Muhammad dapat dipatahkan dengan mudah. Secara tak langsung, dengan mukjizat yang Allah bagi kan pada Rasululah nie nak menunjukkan kebenaran dan ketulusan agama islam dan pengikut-pengikutnya tak ade perasaan was-was dan ragu untuk mempercayai nabi Muhammad itu pesuruh Allah. so, kite nie dah berada pada agama yang benar. cuma perlu di praktik kan zahir dan batin je.. *aku pun budak mentah yang masih lagi belajar untuk menjadi umat islam yang terbaik..=)


  • Ulang tahun kelahiran nabi Muhammad itu memang digalakkan untuk kita umat Islam mengingatinya tapi hendaklah kena dengan caranya. Kita boleh menyambutnya dengan memperbanyakkan selawat dan ibadah khusus yang dibuat oleh Nabi Muhammad sebagai tanda kecintaan kita kepada baginda sebagaimana firman ALLAH yg bermaksud; 
  • "Katakanlah (wahai Muhammad) sekiranya kamu cintakan ALLAH,maka ikutlah aku, nescaya ALLAH akan mencintai kamu, dan mengampunkan dosa2 kamu, Sesungguhnya ALLAH Maha Pengampun dan Maha Penyayang. 
    bukan macam sambutan yang tak patut kite sambut yang sememangnya tak elok untuk kite sendiri.. dalam erti kata lain "der, ape faedah ko dapat dengan sambut valentine's day tuu??!!" coklat? cincin? ciuman? bunga?


  • akhir sekali,  kita juga sepatutnya menghayati sifat2 yang ada pada diri rasulullah sebagaimana yang disebutkan oleh A'isyah apabila ditanya sahabat baginda, bagaimanakah akhlak nabi. maka dijawabnya bahawa Akhlak nabi ialah al Qur'an. antara sifat2 yang perlu dicontohi ialah Berani, amanah, bercakap benar, menyampaikan dakwah, dan cerdik/bijaksana. ape salahnya jadikan Al-quran sebagai teman. lebih baik lagi kalau beli tafsirannya sekali.. kalau dictionary tu mampu berbuku-buku beli.. senaskah tasfir Al-quran pun tak kan x mampu?

aku cakap bukan menujah pada sesiapa. bukan dok perli sapa-sapa, bukan hina menghina cuma hanya nak berkongsi apa yang aku tahu je.. benda nie pun untuk aku jugak..hehehe.. so lepas nie nak cuba didik diri slow2 jadi macam Rasullulah..jangan push sangat.. nanti x menjadi...

berani = hehe, tak berani lagi..tapi kalau berani kerana benar tu dah selalu aku buat!
amanah = meh share rahsia ngan aku.. aku simpan tersirat rapi..kalau kasi duit pun boleh. aku jaga baik punye~~!!
cakap benar = dah cuba, tapi ade benda kena juga cakap tingtong..*jgn marah haa..
sampaikan dakwah = eh, skang nie bagi dakwah juga kan??? >_<
cerdik = kuat kan usaha lagi tok dapat dekan tok sem nie!!!


salam maulidul rasul dari saya,
amy sidek

Saturday, February 12, 2011

Jangan Malukan Diri!!!

percuma "double prosperity" - kalau tak tengok betul-betul, kalau tak baca ke semua sekali dan kalau tak perhati dengan teliti.. perkara yang terjadi pada diri sendiri adalah salah faham dan malu!..
perkara yang aku maksudkan adelah tentang ganjaran dari maxis...
sesiapa yang menggunakan HOT TIKET dari maxis/hotlink mesti tau ape yang aku nak cakapkan.. *aku tak guna sebab aku pengguna maxis youthclub..hehehe
tapi kalau tak silap aku benefits pengguna hot tiket nie memang banyak. contohnya, korang akan dapat pizza hut regular size, dapat extra itu ini dan macam-macam lagi kan>?..

tapi untuk Chinese New Year nie. maxis dengan rasa bermurah hati telah memberikan penggunanye percuma double prosperity.. dengan sekali dengar mesti korang pun ingat dapat percuma double prosperity burger yang jual kat mcd tu kan! betul x>?? tak yah tipu laa, aku pun tertipu juga dengar 1st time..
nak-nak skang ni memang tengah hangat mcd promosikan burger dowg tu.. secara kebetulan@segaja maxis pun letak benda yang sama...tapi berlainan benda.. haha

benda nie, terjadi kat kawan aku yang sangat confident die akan dapat percuma burger prosperity tu..DOUBLE plak tu, sapa tak nak kan? siap die pelawa nak share dengan aku lagi..kekeke..
bila sampai kaunter mcd Jusco Maluri tu je.. die terus hulur benda nie
minah malu : boleh guna nie x?
cashier : ohh yang ini? x boleh! kat sini kan die ade cakap.. double prosperity tu boleh jadi banyak benda.. tak semestinya burger.
minah malu : ohh, yeke? okeyh laa *dengan perasaan sedikit malu teruskan order benda lain..T_T

dah buat tumbesaran tok tgk tiket tu? kat situ ade tulis.. untuk setiap hot tiket bernilai rm20, dapatkan kredit bonus percuma bernilai rm20... itu lah yang dimaksudkan bukannya die cakap untuk setiap hot tiket bernilai rm20, dapatkan double prosperity burger di mana-mana McDonald...hwa3 

haaa, kan sia-sia dah memalukan diri sendiri.. buat sahabat ku itu, next time check dulu betul-betul.. kang malu buat kali kedua plak.. =)
so kau hanya mampu menekup muka dengan penuh rasa malu sambil di pandang orang di sekitarmu..*tapi die x buat, bajet perempuan tabah...hehehe
sekadar gambar hiasan

Thursday, February 10, 2011

My Mission is You...

dah lama tak masukkan lagu dan video kegemaran dalam blog ni kan?... time aku semangat layari YT.. aku suka sangat cari lagu-lagu dari negara lain sebab nanti mesti jumpa lagu yang best-best vavaboom... erm, so benda nie terjadi tadi lepas aku bangun dari tidur lena ku... cari punye cari.. aku nampak sorang minah nie...nama die Lara scandar, cantik jugak tengok... then play video die.. 

starting tengok video je....terus jatuh hati lepas dengar instrument ala-ala padang pasir tu kan..*x banyak tapi boleh dengar - pekak peka kan telinga anda!* 
then jejari mule gatal nak click link suggestions kat belah kanan YT tu.. rupe-rupenya lagu ni lagu dari Tata Young - Mission is You..
perempuan dari Cairo, Egypt ni tolong nyanyikan balik upenya... 
oh yelah kan.. korang mesti tertanya-tanya YT tu ape.. YT tu sebenarnya short form untuk Youtube.. yelah, macam FB for Facebook.. nie lagi satu kes, short form nie telah di ajar dan di pengaruhi oleh mamat YT nie.. handsome la jugak,, orang kedah kot.*boleh buat suami bagi gadis-gadis di luar sana*..best jugak tengok video-video dari mamat nie...nak tengok video die? nak link ke? klik sini ItuDie - AnwarHadi..

berbalik kepada Cik Lara Scandar juga bukan dikenali sebagai Fasha Sandha itu.. korang mesti nak tengok video die kan.. dengan baik hatinya aku upload kat sini... enjoys! 
Lara Scandar - Mission Is You

video

haa, pokcik siap provided kan lirik lagu untuk korang lagi... jom nyanyi sekali laa ngan pokcik nie! hahaha

As I make my move to the floor
There comes a feeling that
I've never felt before
I am no longer your prey, I'm the predator

With every move that I make
I keep my hunting eyes on the game
And when my target is finally found
Now it's time to play

Only one condition before I move
It's absolute submission no safety fuse
I Won't need your permission I'll break the rules
So you'd better keep your position
I'm in hot pursuit, my mission is you

No need to talk, when you're caught
Surrender your thoughts to withdraw
My orders are to satisfy
You won't have to beg for more

And you'll be wrapped around me
Trapped around me feeling that
That you can't live without me, die without me
Won't look back ever again
But remember there's
one thing you should know
Only one condition before I move
It's absolute submission no safety fuse
I Won't need your permission I'll break the rules
So you'd better keep your position
I'm in hot pursuit, my mission is you

Gonna get a bit of that, where's the thunder at
Guess I can deliver that, I know
Gotta deliver that, why you turn your back
Got you in my track, don't look back


Gonna get a bit of that, where's the thunder at
Guess I can deliver that, I know
Gotta deliver that, why you turn your back
Got you in my track, don't look back

Only one condition before I move
It's absolute submission no safety fuse
I Won't need your permission I'll break the rules
So you'd better keep your position
I'm in hot pursuit, my mission is you


Only one condition before I move
It's absolute submission no safety fuse
I Won't need your permission I'll break the rules
So you'd better keep your position
I'm in hot pursuit, my mission is you
*english die kureng sikit kan? mcm aku jugak..hwa3

btw, hang pa tak daq perasaan ka something yang lain kat blog aku nie? belek-belek laa apa yang patut? apa yang lain sangat? ada hang pa nampak?? tue tue kat atas tu..hehehe.. header tu cantik x??? hehe.. boleh bagi komen sikit? kalau x cantk pun komen jugak..jujuq sikit nooo*cakap gaya macam mami jarum
 n~~~ yang xdek blog pun dh boleh komen juga skang..


p/s : pause kan dulu lagu bila nak tengok video tu..=)

Monday, February 7, 2011

Concept Cars : Our Future...

Malaysia boleh!!!
kenapa tidak, akan datang nanti kite sendiri akan disajikan dengan ciptaan kereta konsep yang di lahirkan daripada jenama tempatan... PROTON..our local product.
nape x bangga? sebab kite selangkah lagi maju untuk bertanding dengan dunia automotif antarabangsa...
cewaah!!
Jom tengok inovasi yang pertama adalah
Proton Emas - the futuristic

dan proton meneruskan inovasi mereka kepada 5 bersaudara si pahlawan Melaka...

Proton Tuah - a balance of function and aesthetic.

Proton Jebat - represents purebred racing passion.

Proton Lekir - agility and sophistication made perfect.
*my favorite
Proton Lekiu - unites urban and adventure into one.
*my pick
Proton Kasturi - The idea to uplift Saga's brand value

cantik kan? ape pilihan korang pulak??? aku tak tahan melihat proton Lekir n proton Lekiu...
rasa nak bercinta dan bercumbu dengan mereka tapi tak ade duit nak ngorat dorang jatuh ke tangan ku....hehehe.
.
nak tahu lebih lanjut tentang concept cars dari proton ni.. korang boleh tengok kat sini.
semua maklumat tentang segala yang korang nak tahu ade... just click, Proton Concept Cars

Sunday, February 6, 2011

Part 2 : 14 jam Bersama...

sesudah penat  meroyan macam orang giler tawaf 1 bangunan Low Yat tu.. dah tak ade benda yang dapat di cari lagi sebab kedai pun tak banyak yang buka.. kitorg semua teruskan perjalanan ke Wangsa Walk untuk merealisasikan impian cik eqa untuk berkaraoke..

bila dah sampai, masing-masing tak buang masa gerak laju naik escalator dengan kadar segera.. dengan tak sangka-sangka jumpa pulak Rosyam Nor dengan anak-anak die.. very friendly person even aku just hanya melihat tak mampu bersuara.. *konon-konon tergamam artis kat depan mata-walhal MALU!!*

here's we go! dah sampai pun Superstar Karaoke.. masuk-masuk je di sambut baik oleh penyambut tetamu..
as usual, dah cuti kan? bila cuti tau-tau jelah hot spot untuk riadah orang ramai akan sibuk.. dan dengan rasa berdisplin kami semua menunggu sambil di berikan nombor di ruangan menunggu dengan penuh sabar...yes, Our lucky number is 8088..   
kami menunggu...
dan menunggu.....

eh bukan menunggu nie datang...
menunggu lagi...(dah macam kat klinik dah)
akhirnya dengan penat lelah menunggu.... baru la dapat masuk.. amik bilik medium.. tapi medium die macam small je.. sepanjang pengetahuan aku dalam arena berkaraoke laa.. 7 orang masuk pun dah macam sardin dalam tin... prefer KTV/Redbox lagi...
dan bermula lah konsert yang tidak di rekodkan di mana-mana kaca tv anda..;p
 unplugged sanggaaaaaaaaatt!
 menguap si shahrul dengan aku nyanyi..hwa3
*tak pe, aku masih senyum untuk peminat-peminat di luar sana...bhahahaha (gelak jahat)
 dua diva berduet...
 adibah noor wannabe
 eqa - "sore aku x sedap laa, benci Benci Benci
MOTIF??? kite nie kan pen"yumbang"kan lagu orang qa oiii..=)

Francisca Peter wannabe *nak buat konsert 33 tahun dalam bidang seni kat Istana Budaya katanye* hehe

bila konsert dah tamat.. kitorang bergegas ke danau kota untuk makan seafood gaya buffet.. dekat Flamingo Steamboat.. baru bukak kat situ.. biasanya kalau nak makan steamboat tu makan dekat sebelah Sunway Pyramid.. ni cawangan baru die laa kot... ok laa, buntatkan perut dengan bayaran RM25 NETT.. xdek +++..hehe
gambar die mana? oh gambar ade.. tapi tuan empunya kamera tak upload n bagi.. tak dapat la nak tunjuk bertapa perlahapnye perut masing-masing..

waktu berlalu, kami berangkat ke Al-Andalus Restaurant.. bukan tempat yang lama.. nie tempat yang baru... nak pergi? ini alamatnya...
Al Andalus Restaurant
 13, Jalan Delima,

Jalan Bukit Bintang,
Kuala LumpurMalaysia 50450

jadi, pulang lah kami pada jam 2 pagi ke rumah masing-masing...
adioss....

Friday, February 4, 2011

Part 1 : 14 jam Bersama...

"let's rocking our day"
semalam seperti yang di rancangkan, bersamaan hari khamis dan merupakan hari cuti sempena Chinese New Year kami ber7 kuar untuk membuat reunion sekelian kalinya pada pukul 11 pagi..pukul 11 tu kan still pagi ke atau dah tengah hari ek?? erhh mana-mana jelah..(saya buta waktu). tapi atas sebab yang tidak dapat di elakkan oleh tuan empunya diri, encik danial farid yang bangun lambat itu hari dan membuatkan dua orang lagi tunggu lama di RHB*restoran biasa kami lepak bkn bank yerh*  jadi 15 jam -1 jam = 14 jam sahaja untuk bersama....keke

dah sampai mesti la alas perut dulu kan.. order rojak mamak sama teh-O ais satu!!
lepas je order kami kembali rancak.. booking, calling, chatting, planning, gossiping segala bagai.. time tu la semula mulut pokpek macam Mami Jarum Junior..hehe
lepas dah isi perut, tangki kereta pun nak juga kena isi ngan minyaknye sebelum perjalanan sebenar bermula..hwa3 
jom konvoi dua kereta...mari kita berKL Drift ..
tak main laju-laju supaya selamat sampai...

as usual, dah parking kat sebelah Times Square kitorg kuar melintas jalan tanpa menggunakan jejantas*adik-adik dirumah yang membaca jangan mengikuti cara hidup begini tau??!..BAHAYA!
ape-ape pun dengan gigih dan cuak, selamatlah kami semua melintas...

kite nak pegi mana dulu?? karaoke kat KTV laa dulu kan.. =(( tapi kawan-kawan sekalian..sia-sia lintasan jalan raya yang merbahaya kami itu tadi sebab KTV skang dah berkuat kuasa tidak membenarkan sesiapa yang berumur 21 tahun untuk memasuki premis mereka..  ALAA, PLAN LARI!!! jadi, dengan berat kaki melangkah menuju ke Times Square untuk main bowling.. tapi tapi tapi....
the good news is i am still young ocay.bhuahaha*gelak JAHAT*
so, bowling time...
 sementara nak menunjukkan aksi ku yang tak seberapa tu.. aku Google kejap untuk mencari no telefon karoke superstar kat wangsa walk.




*kakak belakang tu usha sekali kan??

 close up sikit!!!



the sisters..(fifi n eqa) 

 the guys
 i like this picture..>,<

 anis : yeaaahhhh,, lontaran mautku!
dah persaing terdekatnya adelah cik farah


dan juaranya sudah semestinya aku... score bawah 150 je... "saya amature bukan pro" 
kan? kan?

sudah jadi juara? mari kalian ikut pergi shopping plak.. 

chozies shop - belik ape yang berkenannn~~~!
jom gerak ke Low Yat our IT center.. yang penting ikut jejantas kali ini.. takmo melintas dah...=)
actually sebelum masuk low yat dah predict ape akan dilihat... KEDAI TUTUP!
kan susah kalo cina sebagai majoriti yang jadi peniaga.. 
situ tutup, sana tutup, sini tutup, 
 bawah tutup, atas tutup, depan tutup, tepi tutup.. abih nak beli macam mana nie?
haaa, tengah-tengah buka!
jadi beli la anti virus dan juga USB cable saje....;p

kemana kah kami selepas ini??? tunggu yerh all my readers..follow me next entry occay? i will follow ur journey too...hwa3

to be continued...