Jom Keep In Touch ..

Sunday, January 8, 2012

Model Tampan Afiq Muiz dengan Edika Yusof

Duduk bersandar di tepi tugu, 
Tugu dibuat dihias tangga,
Hari ahad penamat minggu,
Selamat beristirehat bersama keluarga.
halo halo! amy in da house.. apa yang kalian semua buat hari ahad nie yer? pegi shopping? bersantai? berkelah? tidur? ataupun menziarahi saudara-mara?! hari nie aku duduk rumah bersenang-senang sambil menonton tv je kat rumah.. 


korang tengok tak dekat tv3 slot pesona 3 pukul 3 tadi? 
dorang tayangkan Maria Mariana laahh..



so dah bosan aku pun tengok jelah sebab dah tak ada cite lain.. dalam dok tengok punye tengok.. tetibe ade pulak pelakon lelaki nie muncul.. aku macam penah nampak muke die nie dalam cerita drama dengan video clip Najwa Mahiaddin.. 
ha dalam video clip nie



takkan la muke die dari dulu sampai skang dok maintain kan? dah lama kot cite maria mariana nie... 

so habis je cerita tu aku tunggu time credit to plakon n krew nak tengok siapa nama laki yang bawakkan watak Jeffry tu... ooo nama die Edika Yusuf.. model kacak 90an dolu-dolu..muke timur tengah sangat!. huhu
dan yang aku terconfius pulak tu model 20an si Afiq Muiz tu..hehehe
dua orang yang berbeza!! 

serius muke dorang hampir sama.. dengan pertolongan Mr. Google akhirnya dapat membantu aku mendapatkan jawapannye...tankiu Mr. Google!!

si Edika Yusuf nie sebenarnya selain berlakon dalam cerita Maria Mariana, die jugak berlakon dalam filem XX Ray..  nie gambar die...

 credit to Media Malaya


nie pulak gambar si afiq muiz


okeyh nie pulak gambar sama tapi tak serupa dorang.. mirip dong!!

                                         Afiq                                                     Edika

haa kan? betul x kan? betul laa!! mirip! haa cer tgk betul2... belek meh belek!
(tetibe plak ade gambar Awie yg old skoll itu) hehe

rupa-rupanye dorang berdua nie ada ikatan persaudaraan laa! no wonder laa seirass...=D

bagi yang nak berkawan dengan encik afiq nie boleh laa layari facebook die Klik Sini
dan encik afiq kite nie jugak dah mula berjinak-jinak menjadi seorang blogger yerh.. 
welcome to the club dude!! nie blog die Blog Afiq 
follow la yerh! tambahkan ikatan persaudaraan itu...
jangan lupa follow aku jugak...(promosi 2 dalam 1)




p/s : agak-agak tua nanti aku still maintain muda x? >_<

6 orang membebel kat entry ni:

Anak Munsyi said...

HAHAH , suka post nih :) Btw blog cantek :)

aMy SiDeK said...

@Anak Munsyi terima kasih daun keladi, lain kali puji laa lagi... nanti i datang melawat blog u plak..=)

Anonymous said...

mana ada saudara sy ank buah edika yusof skrg die dk di kepong

Rosniena said...

@Anonymousdulu edika sekeluarga tinggal di kg baru kan..flat pkns atas kedai Blok C/B

alia ryan said...

i rase hensem lagi edika yusuf tu...dia muka mcm mix skit

Andrew Pandau said...

Well 4 me comparing image of young edika and young afiq, still the best handsome is edika no matter what best in the world

Post a Comment

thanks sudi komen,
i will try my best to hit u back..>_<