Jom Keep In Touch ..

Monday, May 30, 2011

aksi sensual dan berahi Shahz Jaszle dan Prema Yin : Marilah

hye kawan-kawan,
selamat pagi... detik dah menunjukkan 4 pagi tapi aku masih di sini gigih menaip desktop untuk mengupdate blog ku ini... kenapa masih terjaga dikala waktu begini? aku terpaksa menunggu saat tibanya waktu untuk menjemput kawanku di puduraya yang bakal tiba dari kampung pada jam 4.30 pagi nie nanti... adeyh...*nasib baik la member..kalo tak dah lama udah aku tidur...ZZZZzzzzz
.hahaha

okeyh2...kali nie nak update blog bukan story mory pasal diri aku dan kaum kerabat aku laaa.. kali nie nak bagi korang tengok video nie.. video abang Asmara kite yang famous amous kt tv3 skang nie.. haa sesuai sangat la dengan namanyekan "oh asmara banyaklah pengaruhnya - jadi kak nieta sat..~~!!... 
sapa lagi kalau bukan si Shahz Jaszle tu.... video nie bukan ape...saje je nak bagi korang tengok...lagi pun aku dah lama tak buat selingan kat blog nie pasal video-video clip baru kan...so tak salah rasanya nak buat entry baru pasal video nie..
 haa.. x mau cerita ape2... meh kite nonton aje.. moh laaa kite yerh.....



dah nengok?? haa komen korang macam mana?
sensasi lagi berani kan?? kekeke

Saturday, May 28, 2011

nie bukan cerita dilema kat tv1...=)

wah, tajuk entry dah mengambarkan yang aku nie sudah berpunye dan mempunyai konfliks kehidupan...ahakks tuih! 
sapa nak kat aku nie woii nak ade konfliks cintan cintun..... nie bukannya ape... nie cuma nak bagitahu yang aku nie tengah dalam dilema... bukan dilema kerana cinta..  cinta pun tak nak berdilema ngan aku..kekeke
dilema tgh nak pilih kerja...

kesnya macam nie... skang nie aku dah last sem... jadi tak ade banyak dah subjek yang tinggal..
so aku ingat skang nk try cari part time job...gitu~!!

bila dh terajin sangat apply form keje sana sini... ade la plak dua tawaran masuk.... kejenya biasa2nya... masing-masing ade kelebihan dan kekurangannye... 


antara promoter pakaian dengan bekerja di panggung wayang...mana kah yang patut aku pilih nie??

KALAU AMIK DUA2 BOLEH X???

Monday, May 16, 2011

bunga api depan rumah...kau ade?

hie yoo... hari nie nak update video..lama rasanya x masuk kan video... 
so nak share sikit video bunga api yang ade kat dpn rumah aku kejap tadi.. 
aku tak sure plak pasal ape bunga api tu ade.. tapi dengar-dengar cite yang dorang nak tutup dah tol kat dpn umah aku nie...

dulu pun ade jugak aku cite pasal bunga api.. tapi tu kat putrajaya...
readers yang tak tengok lagi boleh klik kat link nie...sini sini.

malas tulis banyak2.. layan saje occay...
live depan rumah tuuue!!
video

Wednesday, May 11, 2011

Panasnya cuaca... apa itu El Niño?

salam guys, sejak kebelakangan cuaca kat Malaysia tak payah di perhebohkan..derrr!! hangat sioott!!
mana-mana je orang dok sebuk cakap yang dowg kepanasan, kehangatan...
tak dapat tidur malam...SAMA LAA NGAN AKU...
kalau aku nie siap dah jadi nyonya melaka siap berkipas tangan lagi...tak cukup kipas siling...
mandi dah berapa kali kot...
orang sibuk2 g sauna.. aku maintan dok kat ruang tamu dah berpeluh..
orang sibuk2 g jogging bagai... aku tidur pun baju dah basah lencun...
ketiak aku pun boleh "menangis" dibuatnye...bercucuran kuar tanpa rasa malu....T_T

kenapa jadi macam nie? tadi kat buletin utama ade kuar kes nie... tetibe pengkaji cuaca tu ckp nie semua pasal el nino... EL NINO? ape 2? aku pun menjalankan siasatan aku...Mr Google help me!!!

Apakah El Niño?
Setiap tiga ke tujuh tahun, suatu arus laut yang panas menggantikan arus laut yang kebiasaannya sejuk di luar pantai barat Peru, Amerika Selatan. 
Fenomena lautan yang ini disebut sebagai El Niño. Pemanasan lautan ini didapati berlaku di kawasan yang lebih luas meliputi Pasifik tengah dan timur serta mempunyai kaitan dengan peristiwa cuaca luar biasa yang ketara di tempat-tempat tertentu di dunia seperti banjir yang teruk dan kemarau yang berpanjangan. Di Asia Tenggara, Indonesia dan Australia, berlaku keadaan cuaca lebih kering dari normal sementara di Pasifik tengah dan timur berhampiran khatulistiwa kebiasaannya mengalami keadaan lembap.
Secara lazimnya, El Niño berlaku untuk tempoh 9 hingga 18 bulan. Biasanya ia mula terbentuk pada awal tahun, berada di kemuncak pada akhir tahun dan menjadi lemah menjelang awal tahun berikutnya. El Niño yang mempunyai keamatan yang sama tidak semestinya menghasilkan corak iklim yang sama.

Apakah impak yang tipikal di Malaysia?
Dengan kehadiran El Niño yang sederhana atau kuat, taburan hujan di Sabah dan Sarawak akan berada jauh di bawah paras purata semasa monsun barat daya (Jun-Ogos) dan monsun timur laut (November-Februari), sebaliknya di Semenanjung Malaysia taburan hujan adalah di bawah paras purata hanya semasa monsun barat daya (Jun-Ogos).
Keadaan El Niño yang lemah dikenalpasti memberi impak yang minimum kepada taburan hujan di Malaysia. Tambahan pula, taburan hujan di bawah dan atas paras purata boleh juga berlaku dalam tahun-tahun yang bukan El Niño/La Niña.


Apakah perubahan iklim semasa El Niño?
Di kawasan tropika, aktiviti-aktiviti ribut petir berpindah dari Pasifik barat ke kawasan Pasifik tengah dan timur, menghasilkan keadaan kering yang luar biasa di Malaysia, Indonesia, Filipina dan utara Australia semasa El Niño berlaku. Cuaca yang lebih panas dan kering juga berlaku di tenggara Afrika, India dan utara Brazil. Cuaca lebih lembap pula berlaku di sepanjang pantai barat kawasan tropika Amerika Selatan dan pantai teluk di Amerika Utara seperti ditunjuk di dalam rajah di bawah.
(Sumber: CPC-NCEP, NOAA)

itu serba sedikit yang aku amik dari laman web metrologi Malaysia...
terasa balik ke zaman sekolah time belajar geografi plak...wah! pengetahuan aku bertambah laa...kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang benda nie... korang leh pegi kat web dorang dengan klik kat sini...MOSTI
dowg sentiasa akan mengupdate latest news tentang benda nie... sambil2 tu doa2 kan la hujan turun membwa rahmat-amin

terasa nak duk ngan penguin kat kutub utara jer skang nie..>_<

bye

Saturday, May 7, 2011

Bahagian 2 - Orang Daki Kita Pun Nak Daki Bukit Broga tu...

kesinambungan cerita mendaki tu tak terhenti di bahagian 1... kini bersambung kepada bahagian 2 yang lebih gambar daripada omong-omong kosong aku....
as u olls can see.. cewaahh speaking plak derrr!...
seperti yang korg dapat tgk dan terperasaan.. baju kitorang time hari tu sama je...
tema kelabu gitu~~~!

tapi untuk pengetahuan perkara ini tidak di rancang sama sekali... hanya satu kebetulan yang tak terjangka oleh kami..  hehehe...*naluri persahabatan katanye..



kes bawak bahan terlarang la nie!! hahahaha kantoiii!!! ape lerh panjat bukit pun nak bawak produk kecantikkan...aduhai...




 take a deep breath.....


 can't explain that... *x senonoh!!




puteri gunung dah turun title jadi puteri bukit sajeerr...


contest : sapa leh teka berapa banyak kaki lipan dan pemenang akan mendapat ganjaran HEBATT dari aku...HUHU

ape yang dorang tengok sampai serius sangat pun aku tak tau.. tapi ade laa sesuatu yang berlaku kat atas sana yang dorg pandang... aku pun tak ingat ape die...
so, masa untuk turun dek kerana awan sudah kelihatan gelap dan mengandungkan air hujan...

 see it??
 tebal kan kabus tu??? 
aku pun dah cuak ayam...
 tapi sempat snap-snap sana sini...;P


 lekaih, turun..sat g hampa kena ujan...
group lain pun turun jugak....


 korang tau ape nie?? aku tak tau serangga apa ini? hmmmm *garu pala sat...

 warung Pak Jabit (hantu kak limah)
jual air minuman arab a.k.a Barbican drink
jamban kak limah...



sebelum balik pakat-pakat nak snap picture kat signboard sebab time datang masih gelap.. tak tau pun kat mana terletaknya semua-semua benda... pakat redah je...>_<

jadi sampai situ jelah.. lepas makan dekat dengan station petronas yang berdekatan.. kami split  balik ke rumah masing-masing dengan keletihan yang bermakna..

p/s : sediakan air yang secukupnya untuk multi purpose used....hehe