Jom Keep In Touch ..

Friday, March 19, 2010

bebas daripada belenggu assignment.

hai rakan-rakan...alangkah bahagia dan gumbira hidup kite ini sebagai seorang plajar tanpa sebarang exam dan assignment...;p

mukadimah yg baik bukan..yerh semua! minggu ini aku bebas! bebas sesangat... aku x perlu lah rajin2 kan diri nak tekan2 kalkulator saintifik cap casio aku 2 tok mencari jawapan daripada masalah math, tidak perlu hendak memerah otak mencari idea2 baru untuk menyelesaikan kerja2 rumah dan x yah nak berjaga malam tok baca2 buku2 yg tebal (especially eco tuu..fuih!)

jadi dapat la juge mendekatkan diri dengan blog aku sendiri ini..

btw, dengan permulaan yang bagus ini untuk penghulu segala hari ini aku teringin nak share kat u oll..
tadi time pegi kat library aku tertarik nak baca 1 hadis yang sangat indah bunyinya...

"Rasulullah S.A.W pernah bersabda, sesungguhnya Allah tidak memandang jasad dan rupa bentuk kamu, sebaliknya Allah memandang kepada hati kamu. Maka, sesiapa memiliki hati suci bersih, nescaya Allah amat mencintai orang tersebut. Ketahuilah! wahai anak Adam bahawa orang yang paling dicintai Allah ialah orang yang paling bertaqwa di kalangan kamu" -(Hadis riwayat Muslim dan Tabrani).

wah2..indah bukan...jadi suci kan lah hati u oll semua kerana Allah menyukai orang yang berhati murni..(harap-harap la aku pun salah sorangnya) :)

2 orang membebel kat entry ni:

Anonymous said...

wah ko..dah jadi ustaz kew? kiki

aMy SiDeK said...

haha..ustaz cilok...kiki

Post a Comment

thanks sudi komen,
i will try my best to hit u back..>_<